top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Vertel mij eens… wat is de relatie met jouw borsten?

Vandaag werd mij bij de Tantra opleiding van Holos gevraagd wat de relatie is met mijn borsten. Welk verhaal delen jullie met elkaar?


Een paar jaar geleden werd ik door Danique gemasseerd. Sacred Bodywork. Daar werden mijn borsten voor het eerst gemasseerd. Ik had dit nog niet eerder ervaren...het voelde heel liefdevol.


Het is – als je erover nadenkt – niet zo verrassend dat je borsten – wanneer ze aangeraakt worden – een bepaalde vorm van ontspanning ervaren. De klieren die erin verscholen liggen, maar ook de verhalen die ze met zich meedragen. Iedereen heeft een eigen verhaal wat betreft de borsten. De een vind ze te groot, de ander te klein. Of misschien ben je nooit met respect en liefde aangeraakt in het verleden, of te weinig. Ook hoor ik vaak een teleurstelling naar de borsten toe. Borstvoeding lukte niet of ze hebben gefaald omdat ik ziek ben geworden… Uiteindelijk maakt het verhaal niet veel uit als we het over aanraking hebben, want een ding is zeker, ze verdienen aandacht, liefdevolle aandacht.


Aanraken kan een verhaal, emotie of oordeel verzachten en een stukje heling brengen. Aanraken hoeft niet huid op huid. Je kunt ook over de kleding aanraken of zelfs met ruimte tussen huid en handen. De energie stroomt toch wel.


Mijn borsten dragen verschillende verhalen met zich mee. Ik weet nog dat ik een jaar of acht was en van mijn fiets af viel. Daarbij schaafde ik een stukje van mijn tepel weg en ik was erg bang dat ik tepelloos door het leven moest ;-) Pijnlijk ja! Maar gelukkig groeide alles vanzelf weer terug. Een paar jaar later lag ik samen met een vriendin bij het zwembad. “Laten we topless gaan!”, hoor ik haar nog zeggen. Met een tikkie ongemak ging ik weer liggen. Kort daarna liepen er wat jongens langs en maakten de opmerking: “Zo hé, die heeft kleine borsten”. Tja, zoals je begrijpt ging in dat moment een stukje zelfvertrouwen verloren. Weer wat later kreeg ik een vriendje die het leuk vond om mijn borsten belachelijk te maken. Met zestien jaar oud kon ik daar de humor niet van inzien en werd ik steeds meer onzeker over mijn borsten. Inmiddels ben ik oké met mijn borsten. Tuurlijk heb ik hier en daar mijn onzekerheden maar...uiteindelijk mag ik blij zijn dat ik ze heb en wat ze voor mij doen.


Tijdens een massage worden de borsten vaak overgeslagen. Wat ik jammer vind want het kan enorm ontspannen zijn om ze gemasseerd te krijgen. Daarbij snap ik ook dat het spannend kan zijn en daarom is de massage altijd in afstemming met de ander. Niks moet, alles is bespreekbaar.


Borsten zijn meer dan twee vetbulten. Ze zijn dragers van compassie en liefde, vrouwelijkheid en sensualiteit. Je kunt ze ook wel vergelijken met twee bergen, de beschermers van het hart. Althans zo zie ik het dan. Ze kunnen in sommige gevallen helpen voeden, plezier geven en je een vrouwelijk gevoel geven. Als je het mij vraagt mogen we liefdevoller met ze omgaan.100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page