top of page
kindermassage 3.jpg

De ontwikkeling van kinderen gaat tegenwoordig in een sneller tempo, er wordt op jongere leeftijd steeds meer verwacht. Denk aan prikkels vanuit het gezin, school, televisie, telefoons etc. Dit kan leiden tot onrust, spanningen, slapeloosheid, bedplassen en gedragsproblemen.

De ontspanningsmassage  voor kinderen bij Young Moments is speciaal afgestemd op kinderen van 6 tot 18 jaar.

Behandelwijze
 

Om de massage zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften en wensen van een kind stel ik vooraf een aantal vragen. Uiteraard ga ik zorgvuldig en vertrouwelijk om met alle gegevens en met wat er besproken wordt.

Na het gesprek leg ik uit wat een massage inhoudt en wat er precies gaat gebeuren. Ik leg uit wat ik ga masseren en met wat voor olie ik werk. Ik doe mijn uiterste best om het kind eerst op zijn/haar gemak te stellen zodat we het beste uit de massage kunnen halen. Het kind houdt ten alle tijden het ondergoed aan.*

De massage technieken verschillen per leeftijdsgroep.

*In mijn praktijk is het verplicht om tijdens de gehele massage als ouder/verzorger aanwezig te zijn tenzij we anders afspreken.

 

   

Studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden ze intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Shantala Kindermassage kan ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen.

De Shantala kindermassage is een ontspanningsmassage op een respectvolle en liefdevolle manier waarbij het kind zelf aangeeft wat hij/zij nodig heeft. Een massage waarbij je goed kijkt naar de lichaamstaal en hier je benadering, technieken en volgorde van de massage op aanpast.

kindermassage 2.jpg

Studie & Ervaring
 

  • Studie afgerond epigenetisch therapeut (studie bij Evenwijs )

  • Voeding-,  en leefstijladvies praktijk

  • Kookworkshops en voeding seminars georganiseerd voor kinderen en (jong) volwassenen

  • Opleiding Wellness Totaal Massage bij de Massage Academie

  • Opleiding Holistisch Energetisch Masseren bij MOOD Massage

  • Cursus: zwangerschapsmassage, diverse opleiders

  • Shantala Kindermassage bij de Massage Academie

  • Reiki Master- 1, 2, 3a & 3b - The Usui system of Natural Healing

  • Activiteitenbegeleider bij Villa de Maere

  • In het voorjaar van 2021 start ik met danslessen voor (jong) volwassenen: Dansexpressie en Danstherapie. Houdt de agenda in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

*Villa de Maere biedt liefdevolle woonzorg aan mensen met dementie

 

   

Wil je me nog wat beter leren kennen of ben je nieuwsgierig hoe ik mijn dagelijks leven in vul?

Via de Instastories en in mijn feed deel ik dingen die me bezighouden en -net als in mijn echte leven- lopen op Instagram mijn werk en privé nog wel eens door elkaar heen. Bereid je voor op inspirerende quotes, boeken, dans, massage, -en filmstips, foto's van gerechten en nog veel meer!

bottom of page