top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Toneelspelen, kan een droom werkelijkheid worden?

Toneelspelen


Een jaar of zestien was ik toen ik de middelbare school afrondde. Ik had in het derde jaar al een beetje rondgekeken naar studies. In die tijd speelde ik toneel bij een theaterschool in Amsterdam. Naast toneel leerde ik ook zingen en dansen. Vele hobby's heb ik gehad, maar toneelspelen heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Want naast het plezier wat ik ervan kreeg, zorgde het er ook voor dat ik uit mijn onzekerheid getrokken werd. Want ondanks dat ik overkwam als een sociaal, open persoon, zat er toch echt een verlegen meisje in mij.
Wat wil je worden?


Een van mijn dromen – naast die van astronaut (ja, astronaut haha) en dierenarts – was actrice worden. Als jong meisje keek ik naar musicals als The Sound of Music, Wizard of Oz en Mary Poppins. Mijn moeder werd er soms gek van! Want ik kon een film wel tien keer kijken en nog zo verrast blijven als de eerste keer. Ook startte ik op vrij jonge leeftijd met danslessen en circusles. Maar niet alleen musicals, alle soorten films hebben tot de dag van vandaag mijn aandacht. Films hebben de kracht – en macht – om een boodschap uit te zenden naar een groot publiek. Dit vind ik prachtig. Ook kan ik enorm genieten van goed acteerwerk, waarbij een acteur/actrice zich volledig geeft aan een personage, zoals Tom Hanks in Forest Gump.


Ja, ik kan wel zeggen dat het podium mij trok. Waar je elke keer weer een ander jasje aan mag doen, een personage spelen. Dat wil niet zeggen dat ik het niet doodeng vond om op het podium te staan. Zo stond ik toen ik acht jaar was voor honderden mensen het thema lied van ‘Beauty and the Beast’ te zingen in een zangwedstrijd. Maar spannend dat ik het vond! Overigens heb ik toen niet gewonnen omdat ik een korte black-out kreeg toen een klasgenootje mijn naam heel hard riep tijdens mijn optreden, haha.


De Klein Kunst Academie


Even terug naar het vinden van een geschikte opleiding. Mijn wens was om naar de Klein Kunst Academie te gaan. Vier jaar lang toneel, zang, dans?! Ja! Echter, deze droom werd snel van mij weggenomen toen ik hoorde dat je hiervoor een afgeronde Havo diploma nodig had… er was wel een andere route waarbij je een toelatingstoets mocht afnemen maar vanwege mijn faalangst destijds durfde ik dit niet aan. Ik besloot het pad van mijn vader te bewandelen en de opleiding ‘Marketing en Communicatie’ te starten. Uiteindelijk bleek dat ook niet mijn pad.

Kun je een droom weer oppakken?


Een paar maanden geleden begon het weer te kriebelen. Het verlangen om toneel te spelen… Dus een paar weken geleden heb ik mij opgegeven voor de cursus ‘Acteren’ bij de theaterschool van Utrecht. Gisteravond was mijn eerste les en dit was fan-tas-tisch! Het geeft mij de kans om mijn stem te laten horen, iets wat ik echt wel spannend vind. Want ego komt hier altijd om hoek kijken… Wat denken anderen van mij? Doe ik het wel overtuigend genoeg? Zie ik er niet gek uit? Ik word uit mijn comfort zone getrokken en dát is nu net waar ik veel plezier aan beleef, het zorgt namelijk voor persoonlijke groei. Na wat zoeken heb ik zelfs een avond studie gevonden waarbij ik vier jaar lang toneel, zang en dansles kan volgen… Is dit een kans om mijn verloren droom weer op te pakken? ;-)


Wordt vervolgd…


Wat is jouw droom? Is er iets wat je graag had willen doen vroeger? Of iets wat je nu graag nog zou willen doen?Liefs,

Jess
70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page