top of page
Zoeken
 • Jessica Young

Element Lucht, kun jij het zien of voelen?

Heb je ooit stilgestaan bij het belang van de natuurelementen? En dat wij zonder deze elementen niet kunnen leven? Ons lichaam bezit alle elementen en per persoon is de verhouding verschillend. Zo kan de een meer vuur in zich dragen en is de ander meer een luchttype.De aarde geeft ons voedsel, de lucht hebben we nodig om te kunnen ademen, vuur geeft ons warmte en licht en zonder water zouden we uitdrogen.


De locatie van lucht is rondom je borst, longen en het hart

Vandaag deel ik meer over het element lucht. Iets wat overal om ons heen aanwezig maar in vele gevallen onzichtbaar. We voelen het alleen wanneer het beweegt, van een briesje tot een tornado.


Massage

Bij een massage geef ik veel aandacht aan dit element. Wanneer je blokkades hebt rondom het gebied van je longen, borst en hart dan kun je het lastig vinden om je ruimte in te nemen en om je vrij te bewegen. Wanneer je niet vrij kunt ademen dan blokkeer je je levensenergie.


Het element lucht is de meest vrije vorm van de 5 elementen.


Lucht is verbonden aan het mannelijke: de Yang energie

Bevat jij veel van het lucht element? Dan ben je iemand die eerst denkt voordat je iets doet. Je pakt zaken planmatig, systematisch en gestructureerd aan. Je kan rationeel, zakelijk, communicatief en doelgericht te werk gaan.. Je houdt van je vrijheid en van reizen. Maar ook om je kennis te vergroten door het lezen van boeken en studies te volgen, je bent nieuwsgierig van aard.


Dat geeft lucht

De subtielere betekenis van element lucht is te vinden in het spreekwoord ‘dat geeft lucht’. Wat zoiets betekent als dat het ruimte geeft. In je agenda, in je hoofd, in tijd etc. Het element zorgt voor beweging in je bewustzijn, je gedachten en creativiteit. - Yoga Outdoors


Element Lucht uit balans?

 • Gevoel van rusteloosheid

 • Hyperactiviteit

 • Enthousiasme en opgewondenheid kan doorslaan in spanning

 • Moeite hebben met het maken van keuzes

 • Chaotisch in gesprekken (springt van de hak op de tak)

 • Slaapproblemen doordat je veel ideeën hebt en je creativiteit niet voldoende kan uiten


Hoe krijg je het element lucht weer in balans?

 • Plezier maken, leuke dingen doen

 • Vrij bewegen, door bijvoorbeeld te gaan dansen

 • Lekker op reis gaan

 • Ademhalingstechnieken

 • Laat je masseren in het borstgebied en net onder de ribbenkast en rug (onderrug en middengebied)


♡ Heb jij een verzoekje voor een blog onderwerp? Stuur mij gerust een berichtje. Of vind je het leuk om te schrijven en wil je gastblogger worden? Laat het mij weten, je bent welkom!


Elke kwartaal organiseer ik in samenwerking met Eliesa Geilvoet Creatieve Dansworkshops door heel het land. Daar staan onder andere dansexpressie, sjamanisme, natuurelementen, yoga en meditatie centraal. Maar ook een heerlijke Ayurvedische lunch! Meer informatie vind je hier, en ga dan naar evenementen.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page