top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Een ontspannende massage, persoonlijke aandacht & het loslaten van blokkades

'Jouw lichaam is je voertuig, je Heilige Tempel'Sacred Bodywork richt zich op het belichamen van je Tempel. Daar bedoel ik mee dat je volledig aanwezig bent in het hier en nu. Veel mensen zijn door de alledaagse drukte niet eens aanwezig in hun lijf, laat staan dat je daarbij ook nog eens een of meerdere trauma’s hebt ervaren/ opgelopen in je leven. Je primaire reactie is dan (bijna) altijd dissociëren, om maar niet te voelen. Dit zijn vaak mensen die graag altijd bezig zijn. Je hoort tegenwoordig toch iedereen roepen: “Ik heb het druk” of “ik heb geen tijd.” Wat ik doe, ik neem je mee op reis, terug naar je Lijf.” – Danique
Een ochtend waarbij ik niks hoefde te doen, gewoon mocht zijn en mij liet verrassen door de helende handen van Danique


Mensen die mij goed kennen weten dat ik graag bezig ben, altijd érgens druk mee en niet graag stil zit. Enerzijds komt dit omdat ik nieuwsgierig van aard ben en graag op avontuur ga, anderzijds is het een manier om niet altijd te hoeven voelen.


Tijdens mijn massage cursussen – maar ook tijdens het dansen – heb ik geleerd om nog beter naar mijn lichaam te luisteren. Hoe voel ik mij vandaag? Wat heb ik nodig? Wat mag er anders? Wat haalt mij uit balans? Vragen die ik nu dagelijks stel en waar ik zoveel mogelijk naar probeer te leven.


Veiligheid

Zonder verwachtingen ging ik op pad naar Amsterdam waar ik werd ontvangen in een prachtig huis met rustgevende muziek, kaarsen, heerlijke geuren én een sfeer waar ik mij direct veilig voelde. Als je met het lichaam werkt dan is veiligheid heel erg belangrijk. Ik kreeg de ruimte om aan te geven waar ik wel en niet gemasseerd wilde worden. Ik koos ervoor om het hele lichaam te laten masseren, van voet tot hoofd en gezicht. De achterkant was voor mij vooral heel erg ontspannen. Er werd een fijne druk toegepast en de olie was lekker warm.


Delen van het lichaam

De voorkant, de kaaklijn, borsten en buik waren voor mij vooral erg helend. De kaak is een plek waar o.a. veel woede en frustratie gaat vastzitten. Dat was dan ook wat gevoeliger op bepaalde plekken. Het masseren van de borsten voelde heel warm en liefdevol. De buik was het meest gevoelig bij mij. Ik kon ook merken dat ik op bepaalde momenten ‘wegviel’ in een soort meditatie stand en dan ook beelden voorbij zag komen. Beelden uit het verleden die waarschijnlijk opgeslagen zijn geweest in dit gebied.


Aangeraakt worden

In je lichaam wordt ontzettend veel opgeslagen. Je kunt je dus voorstellen dat wanneer iemand je huid kneed, aanraakt, streelt en soms wat meer druk zet, dit iets doet met blokkades die opgeslagen zitten in je lijf. Het komt vrij, er ontstaat ruimte, het beweegt zich door je lichaam en vindt een weg naar buiten. Dit kan door de huid, maar ook door een emotie toe te laten, eventueel met expressie – dus huilen, lachen of bijvoorbeeld brullen van boosheid.


Na afsluiting deelden we kort wat onze ervaring met elkaar was. Om te aarden aten we nog even een heerlijk voedzaam soepje en twee weken later belden we elkaar om te kijken hoe het ging.De sessie met Danique heeft mij weer een stukje verder gebracht in mijn reis hier op aarde. Om mijzelf beter te leren kennen, dingen op te ruimen die mij niet meer dienen en geleerd om even de controle los te laten – in dat moment. Het was fijn om mij gedragen te voelen en om even niets te hoeven, gewoon zijn. Thank you sister.


Ben je nieuwsgierig geworden? Hier is de website voor meer informatie.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page