top of page
Zoeken
  • jessicayoung001

Tantra, wat is dat?

Tantra, een woord wat vele gedachten, meningen en in sommige gevallen oordelen met zich meebrengt. Nu kom ik zelf net om de hoek kijken wat betreft tantra maar ik deel graag mijn ervaringen en bevindingen tot nu toe. Het is namelijk zoveel meer dan alleen maar ‘seksuele energie’.Tantra, een manier van leven

Tantra voelt voor mij als een manier van leven. Net zoals bij Ayurveda. Als ik het woord tantra opzoek dan lees ik bij de eerste hit:


Tantra betekent uitwisseling. Het is een levensfilosofie, waarin het (meer) genieten centraal staat. Het gebruikt seksualiteit en intimiteit als een groeiproces in het leven en wijst uiteindelijk de weg naar verlichting.”


Tantra zoals ik het tot nu toe zelf heb mogen ervaren, staat voor verzachting, vertraging, met aandacht en in het hier en nu leven. Of dit nu met een gesprek, dans of aanraking is. Het geldt voor alles. Maar ook weten waar je grenzen liggen, deze durven uit te spreken en elk levend wezen met respect behandelen.


Seksuele en levensenergie

Met verschillende tantrische oefeningen kun je je levensenergie opwekken. Seksuele energie is niets anders dan levensenergie, die via onze ruggengraat en navel gebied door ons lijf verspreidt. De energie is op verschillende manieren op te wekken. Denk aan dansen vanuit je bekken, kundalini yoga, aanraking of een intiem gesprek.


Tantric dance

Ik heb een paar weekenden geleden voor het eerst een tantric dance workshop gevolgd bij Tantra Festival van Elfriede en Rakesh. Een mooie ervaring met als begin een meditatie dans voor de chakra's en vervolgens mochten we elkaar leren leiden en volgen met blinddoek om. Totale overgave en vertrouwen. Een prachtige manier om je met een ander te verbinden en goed te leren luisteren naar je eigen gevoel. Vind je iets niet fijn, geef je dat dan aan of ga je door met een beweging?

Tantra massage

Een ‘tantra massage’ is voor mij een massage wat met liefdevolle aandacht gegeven wordt. En waarbij elke keer weer gekeken wordt naar wat er nodig is. Een gesprek met aandacht. Een aanraking met aandacht. Een knuffel met aandacht.


Tantra is zoveel meer dan de meeste mensen denken. Ik ben benieuwd wat jouw gedachten zijn bij het woord tantra.

275 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page