top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Wat organen ons vertellen deel 4: De Milt

Vandaag neem ik je mee naar een bijzonder orgaan, namelijk: de milt. De milt is een orgaan wat vaak – net als de nieren – vergeten wordt maar een ontzettend belangrijke functie binnen ons lichaam heeft.Verwerking positieve en negatieve energie

Je milt speelt een belangrijke rol bij de verwerking van positieve en negatieve energie. Het werkt als een soort filter. Wanneer de miltenergie in balans is zorgt het voor een goede samenwerking tussen je verstand en gevoel. Keuzes maken gaat makkelijker en je voelt je krachtig.


Een disbalans in de milt energie kan komen door teveel piekeren en veel in je hoofd zitten. Ook wanneer je je niet goed weet af te sluiten van de buitenwereld en negatieve prikkels kan dit belastend werken op je milt. Verderop vind je tips hoe je je milt in balans kunt houden.


De milt en intellect

Van 09.00 tot 11.00 uur ’s ochtends heeft de milt de hoogste energie aanvoer. Daar valt ook de alvleesklier onder. Dit is tevens ook de beste tijd om te werken of studeren. Je milt staat namelijk voor je intellect waardoor je lesstof makkelijker tot je kunt nemen.


De milt en maag werken nauw samen. Zij zijn samen verantwoordelijk voor het omzetten van voedsel in energie. Er ligt veel bloed in de milt opgeslagen. Je milt verwijdert oude rode bloedcellen en schadelijke bestanddelen uit het bloed, maakt nieuwe bloedcellen aan en activeert witte bloedcellen voor je immuunsysteem.


Voeding en de milt

De milt draait goed op veelzijdig eten, dus voldoende gevarieerd. Het element aarde hoort bij de milt en daarvoor kun je het best voeding eten die rechtstreeks in de aarde of op de aarde groeit. Denk aan pompoen, rode bieten, wortelen en zoete aardappelen. Kruiden voor de milt zijn; mariadistel en paardenbloem – hier lees je meer over deze kruiden. Gember en anijs zijn ook een aanrader!


Waar je milt slecht op draait zijn geraffineerde suikers (snoep, frisdrank, wit mee producten etc), koud voedsel/dranken, te veel zuivel en alcohol.


Als er één orgaan is aangetast, dan kan dat het hele lichaam uit balans brengen

Volgens de traditionele medische wetenschap is het proces van slijtage van elk willekeurig orgaan direct gerelateerd aan emoties en gevoelens die we ondergaan.


Als er één orgaan is aangetast, dan kan dat het hele lichaam uit balans brengen. Dat is waarom het van het grootste belang is dat we de emotionele oorzaak kunnen achterhalen. Op die manier kunnen we proberen het op te lossen.


Wat dit eigenlijk betekent, is dat we moeten proberen om onze emotionele staat te veranderen. Daarnaast moeten we positieve denkpatronen proberen te gebruiken. - Gezonder Leven


Balans in de milt energie

- Creëer een ritueel om je af te sluiten voor prikkels van buitenaf. Je kunt dit doen met een visualisatie waarbij je in een luchtbel stapt of jezelf omringd (en je aura) met een gouden lijn/cirkel. Doe dit voordat je drukke plekken bezoekt.

- Je 2e chakra behandelen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen: Reflexologie, Aromatherapie, Bachbloesemtherapie, meditatie, (chakra)massage, yoga, kleurentherapie en Edelsteentherapie.

- Aardse en warme voeding tot je nemen. Vermijd koude dranken.


In een volgende blog neemt Sandra Mous van Praktijk Sandra Mous je mee naar de wijsheid achter de schildklier♡ Heb jij een verzoekje voor een blog onderwerp? Stuur mij gerust een berichtje. Of vind je het leuk om te schrijven en wil je gastblogger worden? Laat het mij weten, je bent welkom!

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page