top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Wat organen ons vertellen deel 3: De Longen

Zoals ik in eerdere blogs gedeeld heb, hebben je organen niet alleen een fysieke maar ook een energetische werking. Vandaag vertel ik je meer over de wijsheid van onze longen.Het medicijnwiel hanteert het volgende principe:

  • De longen staan in verbinding met de lente en het element lucht;

  • De lever staat in verbinding met zomer en het element vuur;

  • De spijsvertering staat in verbinding met herfst en het element aarde;

  • De nieren staan in verbinding met winter en het element water.


Het is niet mogelijk om altijd in actie te staan. Leer jezelf opladen en ontladen tijdens de verschillende seizoenen.


Nu we volop in de lente zitten duiken we wat dieper in op de werking van onze longen. Van 3 uur tot 5 uur ’s nachts krijgen je longen de meeste energie toevoer. Al duizenden jaren houden de Chinezen rekening met onze lichamelijke energetische klok.


Het seizoen lente – waar de longen mee verbonden zijn – is het seizoen om ideeën en plannen langzaamaan de wereld in te brengen. Als je long energie goed kan stromen voel je je vrij, geïnspireerd en heb je zin om creatief bezig te zijn.


Je longen staan ook voor ‘je ruimte in durven nemen’. Je maakt via jouw stem verbinding met de buitenwereld.


Het kan ook zijn dat je longen een disbalans ervaren. Dit kan voortkomen uit onverwerkt verdriet en regelmatig teleurgesteld worden. Het lastig vinden om grenzen aan te geven en te hoge verwachtingen stellen, aan onszelf en de wereld om ons heen. Hoeveel ruimte gunnen we onszelf en durven we daadwerkelijk in te nemen?


Chakra

Wanneer de longen een disbalans ervaren kan dit zijn effect hebben op ons hart chakra. Wanneer de energie daar verstoord raakt kun je je extra neerslachtig voelen, verdrietig en heb je moeite met verandering. Denk daarbij aan het loslaten van mensen of situaties.


Hoe kun je de long energie herstellen?

  • Veel groenten en seizoenfruit, probeer zuivel en geraffineerde suikers te vermijden (zijn slijmvormend en kunnen een benauwd gevoel geven)

  • Frisse lucht, ga wandelen en zet regelmatig een raam open in huis/op kantoor

  • Kruiden die goed zijn voor je longen en luchtwegen zijn: tijm, vlierbloesem en lindebloesem. Tijm is desinfecterend en zorgt ervoor dat infecties sneller door je lichaam uitgescheiden worden. Gebruik het in je eten of zet er thee van (maximaal 3 kopjes per dag). Vlierbloesem en lindebloesem zorgen dat je lichaam antistoffen gaat aanmaken tegen binnendringers en zetten zo je immuunsysteem aan om afvalstoffen af te voeren. Zet ook hier kruidenthee van en ook hier geldt maximaal 3 kopjes per dag – Holistik


In een volgende blog vertel ik je meer over de kracht en wijsheid van de milt. Ook de schildklier komt nog aan bod♡ Heb jij een verzoekje voor een blog onderwerp? Stuur mij gerust een berichtje. Of vind je het leuk om te schrijven en wil je gastblogger worden? Laat het mij weten, je bent welkom!

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page