top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Wat organen ons vertellen deel 1: De Blaas

De aankomende weken vertel ik je meer over organen en het emotionele component achter een klacht. Lichaam en geest zijn namelijk niet los van elkaar te zien. Je mentaal-emotionele toestand is bepalend voor je lichamelijke conditie. Vandaag staat de blaas centraal.


De blaas is verbonden met het element water. Op zich niet heel verrassend, maar wat betekent dat nu precies? Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunst wordt deze link gelegd en koppelt daarbij alle organen aan een bepaald element. Zo heb je ook aarde, vuur, lucht en ether. Ook worden de organen gekoppeld aan bepaalde gevoelens. Het element water hoort bij angst. Een steen die bij angst kan ondersteunen is de lithiumkwarts, klik hier voor meer informatie.


Veiligheid

In een vorige blog heb ik meer verteld over onze eerste chakra. De eerste chakra staat voor veiligheid en vertrouwen voelen in ons eigen kunnen en zijn maar ook de omgeving om ons heen. Zo vraagt de blaas aan jou – wanneer je (pijn)klachten ervaart:

- Heb jij een diep vertrouwen dat alles goed komt?

- Voel jij je veilig?

- Welk trauma uit het verleden geeft jou een gevoel van wantrouwen of onveiligheid?

- Heb je een angst voor geld te kort, om dood te gaan of vrees je dat degene waarvan je houdt je zal verlaten?


Het klinkt vrij heftig en zo kan het ook voelen voor mensen die hiermee kampen. Angst kan al ontstaan tijdens de zwangerschap, in de buik van je moeder. Het kan zelfs generaties teruggaan en doorgegeven worden. Denk aan angsten tijdens een oorlog van je oma, het verlies van een geliefde of het verlies van een kindje.


Blaasontsteking en andere klachten in dat gebied hebben altijd te maken met een bepaalde bestaansangst, bewust of onbewust. Ook negatieve seksuele ervaringen blijken vaak een oorzaak te zijn van een fundamenteel gevoel van onveiligheid en blaasproblemen. - Avaloncoaching


Een blaasontsteking kan onprettig en zeer pijnlijk ervaren worden. Het is begrijpelijk – ik heb daar helaas ook veel mee te maken gehad – om naar een snelle oplossing te grijpen. Uiteraard is het zinvol om de fysieke symptomen te bestrijden.


Echter, de emotionele oorzaak vraagt ook om heling.

Maar hoe doe je dat?


- Erken dat blaasklachten ook een uiting zijn van een diep gewortelde angst;

- Vergroot je gevoel van veiligheid door verschillende vormen van lichaamswerk, zoals; (yin) yoga, dansen, massages, Reiki, meditatie en schrijven over de angsten en gevoelens;

- Geef jezelf de tijd, het hoeft niet vandaag opgelost te zijn;

- Vraag om hulp wat voor jou passend lijkt, dit kan EMDR, Hypnose of bijvoorbeeld een familieopstelling zijn;

- Maak contact met je blaas en stuur licht en liefde ernaartoe.


Energetisch lichaamswerk is een manier om een gevoel van ontspanning, veiligheid en vertrouwen te creëren in alle cellen van je lichaam.
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page