top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Suikervrij eten

Mensen worden zich steeds meer bewust wat de invloed is van voeding op lichaam en geest. In dit blog vertel ik meer over mijn eigen reis naar een gezonder lichaam.


In 2013 kwam ik in aanraking Yvonne van Stigt (KNPI therapeut). Ik was het namelijk zat om mij vermoeid te voelen, te dealen met oprispende maagzuur én vrijwel elke maand een blaasontsteking, - schimmelinfectie of koortslip. Met reguliere zorg kwam ik er niet uit.


Yvonne liet mij ervaren wat de invloed is van voeding op ons lichaam. Haar advies was om zoveel mogelijk mijn koolhydraten te halen uit groenten, een heel klein beetje uit rood fruit, veel mineralen door Keltisch zeezout in mijn water toe te voegen én minder te eten. Ook werden koolhydraten als brood, rijst en aardappelen afgeraden. Zo gezegd zo gedaan. Na twee weken begon ik al veel verschil te merken...mijn maagzuur klachten verdwenen én mijn energie level nam toe.


De snelheid waarop ons lichaam zich kan herstellen is magisch en geeft veel vertrouwen.


Er is natuurlijk ook een andere kant van ‘anders eten en drinken’. Omdat ik vrijwel cold turkey mijn eetpatroon had aangepast, kreeg ik last van onrust. Een onrust die veroorzaakt werd door het weglaten van ‘snelle suikers’. Oei, dat was best pittig en deed mij denken aan een paar jaar daarvoor toen ik stopte met roken. Maar doorzetten was hier wel het recept om beter te worden.


Voeding kan dus ook verslavend werken. Er zijn trucjes om je 'suiker cravings' te stillen. Onder andere door:


– extra eiwitten en vetten eten

– een glas water drinken

– op kokossanten of rasp knabbelen, of een el kokosolie in nemen

– beweging

Wat we eten, beïnvloedt ons geestelijk welbevinden. Dat geldt zeker voor gluten, dat in de darm uiteenvalt in deeltjes met een opiumachtige activiteit. Deze deeltjes zijn in verband gebracht met onder andere stemmingsstoornissen en klinische depressie.- Natura Foundation


Brood en melk kunnen voor veel mensen een verslavende werking hebben op het lichaam. Wil je meer weten waarom voedsel ook verslavend kan werken? Lees dan hier meer over endorfinen en exorfinen.

In een volgende blog vertel ik meer over het vak wat ik geleerd heb: Epigenetica. Wat ik daar geleerd heb is dat iedereen uniek is en je hier op aarde komt met een eigen handleiding. Ayurveda heeft mij laten inzien dat ieder mens een persoonlijke dosha heeft, waar een specifieke leefstijl, – en voedingspatroon bij hoort. Inmiddels ben ik erachter dat ik heel goed draai op vroeg opstaan, nuchter sporten, veel rust nemen, warme maaltijden, en niet teveel eten (ik heb aanleg om snel aan te komen).


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page