top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Opleiding: Reis van de SjamaanAfgelopen weekend heb ik de basis module van de opleiding ‘Reis van de Sjamaan’ gevolgd. In dit blog vertel ik je meer over mijn ervaring om begeleid te worden door een sjamaan, mijn ervaring met trance reizen én wat de kracht van de natuur is. Ook deel ik een mooi boek over krachtdieren!


Wat is een sjamaan?

In het sjamanisme staat harmonie tussen mensen, dieren, gemeenschap, natuurelementen en spiritwereld centraal. Het is een krachtige, spirituele levenswijze met veel verschillende helingsmethodes. En het bestaat al héél erg lang…

Betekenis sjamaan:

Iemand die in het donker ziet, of hij/zij die weet’

Een sjamaan is niet alleen een kanaal voor het doorgeven van energie (heling met handen bijvoorbeeld), hij/zij wordt gezien als dokter, priester, verhalenverteller, begeleider van ceremonies en kan contact maken met de spiritwereld.


Ziekten en sjamanisme

Binnen het sjamanisme zijn er drie pijlers waar naar gekeken wordt, namelijk;


1. Verlies van kracht

2. Verlies deel van de ziel

3. Spirituele indringer (daar kom ik in een andere blog op terug)


Bij verlies van kracht denk je o.a. aan chronische ziektes, depressies, zelfmoordneigingen en veel pech in je leven ervaren.


Bij verlies van een zielsdeel is er vaak sprake geweest van trauma, misbruik, een heftig ongeluk of scheiding. Een kwaliteit kan verloren gaan waardoor jij het gevoel hebt ‘zoekende’ te zijn in dit leven. Je passie niet weten, veel wantrouwen ervaren of met een onveilig gevoel door het leven te gaan.


Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een fysieke of emotionele ziekte.KrachtdierWellicht heb je wel eens gehoord van een krachtdier. Een dier waar je veel verbinding voelt. Of een dier waar je van mag leren omdat je bepaalde eigenschappen/kwaliteiten nog niet – of in mindere mate – hebt ontwikkeld.


Een krachtdier wordt gezien als een beschermgeest, een gids en beschermer, die je tijdens je reis in dit leven helpt en beschermt. Je kunt er een hebben of meerdere. Sommige blijven altijd bij je, anderen maar voor een periode. Een totemdier is vaak een dier wat de stam vertegenwoordigt. Elke stam heeft een eigen cultuur, maar zij voelen zich allemaal één met de natuur en geven een grote symboliek aan dieren.

De dieren staan voor persoonlijke kracht en ondersteunen ook het immuunsysteem. Alle dieren worden gezien als gelijkwaardig, wél met hun eigen persoonlijke kwaliteiten.

Afgelopen weekend heb ik mijn krachtdieren (die op dit moment aanwezig zijn) mogen ontmoeten. Een zwarte panter, giraffe, raaf en adelaar. Een interessant boek met meer uitleg vind je onderaan dit blog.


Trancereizen


"Door middel van trancereizen leer je, hoe je jouw realiteit kan sturen en vormgeven."- Anamcara


In het sjamanisme is de meest gebruikte manier om de spiritwereld te betreden: trancereis. Afgelopen weekend heb ik kennisgemaakt met de kracht en het ritme van drums en ratels. Het monotone ritme van de sjamaantrom maakt dat de beoefenaar de sjamanistische trance kan bereiken: de poort om te kunnen reizen naar de drie sjamanistische werelden: de Onderwereld, Middenwereld en Bovenwereld. Daarover vertel ik een andere keer meer.


Wij hebben gebruik gemaakt van trancereizen om onze krachtdier(en) en voorouders te ontmoeten, kennis te maken met de natuurelementen: lucht, vuur, water en aarde. Maar ook moesten we elkaar vinden. De een verstopte zich tijdens een reis naar de middenwereld en de ander moest gaan zoeken.Tot zover de eerste blog over mijn ervaring met het sjamanisme. De opleider Ron Townsend is een bijzondere man die met veel liefde en rust de groep begeleidt. Dit was module 1 van een hele reeks die samen de opleiding vormt tot Sjamanistisch Practicioner.


In september ga ik een tweede module volgen: De reis van Dood & Sterven.


Academie voor Vuurlopen & Transpersoonlijke Educatie, Definest:


Psychopompos komt uit het Oudgrieks, wat letterlijk begeleider van zielen betekent (psyche is ziel). Het is een benaming voor wezens als goden, engelen of demonen, die pas overleden mensen begeleiden naar het hiernamaals.


In deze workshop ervaar je waar mensen na hun overlijden heen gaan en leer je hoe je de zielen van overledenen naar een betere of de juiste plek begeleidt volgens het klassieke psychopomp-werk. Je leert (ook bij springlevende mensen) hoe je iemand voorbereidt op de dood en waardoor de mogelijke angst voor de dood verdwijnt.”


Een boek over de betekenis van krachtdieren vind je hier.
233 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page