top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Mijn ervaring met een Reiki cursusKleine throwback…


Mijn Reiki avontuur begon bij Taco Arends, in Grave. Een bijzondere reis omdat wij elkaar per 'toeval' via Facebook ontmoet hebben. Deze ontmoeting heeft zo moeten zijn want niet lang daarna startte ik de Reiki cursus. Van nature kan ik best sceptisch zijn, dus ik kwam met een kritische mindset - maar wel open - naar de cursusdag. Soms moet ik eerst iets ervaren om het te kunnen geloven. Ik wil het doorvoelen. Al vrij snel merkte ik dat ik de juiste keuze gemaakt had. Na de 1e inwijding steeg ik op van de energie (figuurlijk uiteraard :-) ), en ik voelde alleen maar liefde door mijn lichaam stromen. Magisch.

Bij Reiki 1 werd het fysieke stuk aangeraakt. Ik begon mijzelf te behandelen en voelde bepaalde klachten verlichten en sommige verdwenen. Ik voelde me oprecht heel veel beter in mijn eigen vel.Na ongeveer een half jaar voelde ik de roep naar meer verdieping. Het was tijd voor Reiki 2. Taco was/en is een fijne leermeester. Iemand die altijd open staat voor een gesprek en met zijn coachingtools geeft hij een extra dimensie aan de cursus. Reiki 2 opende een nieuwe doos van weggestopte overtuigingen, patronen, gevoelens en emoties. Reiki 2 was een reis op mentaal en emotioneel vlak.


Het pad, of zoals sommigen zeggen, het spirituele pad is niet altijd even makkelijk. Het vraagt geduld, vertrouwen en heel veel zelfreflectie. Het vraagt je om te kiezen voor jezelf en afscheid te leren nemen van mensen, spullen of situaties die niet meer dienen. Het vraagt om veel compassie voor jezelf, -en anderen te voelen, je ruimte in te nemen, (innerlijke) vrijheid te laten stromen en brengt in sommige gevallen de juiste baan, mensen en overvloed terug in je leven. Je komt steeds dichterbij jezelf. Je leeft steeds meer en meer naar jouw kernwaarden, wat voelt als thuiskomen.


Reiki geeft mij rust en vertrouwen. Ik kan anders naar situaties kijken. Wat ik daarmee wil zeggen is dat het allemaal niet meer zo zwaar beladen voelt en als dat het wel is dan kan ik het beter accepteren en ruimte geven wat het mij wil vertellen.Reiki 3 a en b heb ik mogen afronden bij Wendy. Een vrouw met een zachte – maar krachtige – staat van zijn en met heel veel kennis en wijsheid. Wendy heb ik ontmoet tijdens een cursus EFT, waar zij les gaf. Het klikte. Het moment dat ik de roep voelde naar Reiki 3 verdieping zat ik meer in mijn yin energie. Daar waar ik eerst meer in mijn ‘actie/yang’ modus zat was het nu tijd voor ‘zijn’, ‘verzachting’ en ‘stilstand’. De cursus omvatte meer dan alleen een inwijding en uitleg over Reiki. De groep bestond uit vrouwen, gelijkgestemden met ieder een eigen verhaal. Er was een openheid, kwetsbaarheid en ik voelde me echt gedragen door deze mooie vrouwen. En nog steeds.


Mijn verlangen is om te delen, dat wat ik heb mogen leren en ervaren tot nu toe. En een kanaal te mogen zijn om de kracht van Reiki meer bekendheid te geven. Mensen te mogen ondersteunen bij hun persoonlijke reis in dit leven geeft mij energie en zingeving. Ik geloof dat hoe meer mensen hiervan af weten, hoe liefdevoller de wereld wordt. Deze reis begint bij jezelf. Daarbij past voor mij de quote: 'Ican do nothing for you but work on myself, you can do nothing for me but work on yourself.'Ben je nieuwsgierig naar de cursus of wil je eerst ervaren tijdens een behandeling? Ik ontmoet je graag in mijn praktijk. Je kunt ook altijd bellen of appen voor meer informatie. De cursus wordt gegeven in Hengelo of bij Het Zentrum in Losser. Ga naar de agenda voor meer informatie en data.


Liefs,

Jessica241 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page