top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Mijn ervaring met een Kundalini Activatie

Afgelopen maandagavond heb ik voor het eerst een Kundalini activatie ontvangen van Jeroen Boerkamp. Wat is een kundalini activatie?


“Zoals het Kundalini Research Institute uitlegt: “Het primaire doel [van Kundalini] is het opwekken van het volledige potentieel van het menselijk bewustzijn in elk individu; met andere woorden: erkenning van ons bewustzijn, verfijning van ons bewustzijn en het uitbreiden van dat bewustzijn naar ons onbegrensde Zelf. Verwijder alle innerlijke dualiteit, creëer de kracht om diep te luisteren, ontwikkel innerlijke stilte en leef met voorspoed en uitmuntendheid bij alles wat je doet.”


Wat kun je ervaren bij een kundalini activatie?

Nieuwetijdskind schrijft er over:


“Er wordt beweerd dat de eerste verschijnselen van het ontwakingsproces van Kundalini een vreemd gevoel in je buik veroorzaakt, of in het gebied van de zonnevlecht, alsof je in een achtbaan zit en plotseling naar beneden suist. Het kan zelfs zó sterk voelbaar zijn dat het lijkt alsof je een orgasme beleeft!


Wanneer chakra’s ernstig geblokkeerd zijn, verloopt het proces veel langzamer. Energie moet vrij kunnen stromen wanneer de Kundalini langs de ruggengraat opstijgt. Elke blokkade houdt het omhoog stromen van energie tegen.”


De activatie

Het leven bestaat voor mij uit ervaren en bewustZijn. En na de laatste reis die ik gemaakt heb bij Definest (Soul Retrieval) leek mij dit een mooie volgende ervaring. De kundalini activatie duurt in totaal zo’n 1,5 uur en werd gestart met bewust ademhalen. Door de mond, in en uit met regelmaat. Na zo’n 20 minuten werd de ruimte voelbaar warmer en opgeladen met een energie. Ik kon er vrij snel in zakken, dus uit mijn hoofd en in mijn lichaam. De groep mensen en Jeroen gaven mij een gevoel van veiligheid waardoor ik alles kon laten stromen en laten zien wat gezien wilde worden.


Ik voelde veel warmte en een gevoel van euforie. Iets wat ik tijdens mijn reiki behandelingen ook kan ervaren. Verschillende emoties volgden, met name boosheid en blijdschap. Dus wat deed ik, schreeuwen, zo hard als ik kon. Dat is zo bevrijdend! Jeroen raakt – met toestemming – het lichaam aan op de juiste plekken. Denk daarbij aan de voeten, buik en het hoofd. Dit had voor mij een verdiepende werking, ik kon nog dieper zakken. Op een gegeven moment had ik niets anders dan een glimlach op mijn gezicht. Ik voelde sensualiteit opkomen en voelde mij op en top mooi, geliefd en zacht.


Gedaante veranderen

De muziek was speciaal afgestemd op de activatie. Dat was voelbaar. De klanken, stemmen, beat, alles drong binnen en zorgde voor het verbinden met een andere dimensie. Althans zo heb ik het ervaren. Ik zag mijzelf uit mijn lichaam treden en ineens verschijnen als een oude dame, van native oorsprong. Zij liep rond om de andere deelnemers te ondersteunen door iets over hen heen te strooien. Ook sprak ik een andere taal. Later ontdekte ik dat dit light language’ genoemd wordt. Je zou denken…dit bedenk je, maar nee. Tijdens mijn sjamanistische opleiding maak ik veel trance reizen mee dus ik weet dat dit niet iets is wat je bedenkt. Het vraagt alleen wel open te staan en je volledig te durven over te geven aan hetgeen wat zich wilt aandienen.


Energie voelen

Tot slot werden mijn armen omhoog getrokken en voelde ik de energie rondom mijn lichaam. Het voelde als een soort bal tussen mijn handen. Het was voor het eerst dat de energie zo compact voelbaar was dat ik mijn armen erop kon laten rusten! Heel bijzondere ervaring. Ik voelde mij gedragen en het gaf wederom weer een bevestiging dat er zoveel meer is…


Homeopathische bijwerkingen

Na de sessie voelde ik mij compleet opgeladen, gevuld met licht, liefde en energie. Echter, de dag erna voelde ik mij down en erg laag in energie. Slapen is wat ik wilde doen en oude stukken wilde gezien worden. Ik voelde veel verdriet, onrust en boosheid. Al de innerlijke reizen die ik maak lijken aan de buitenkant soms alleen maar mooi, echter, vergeet niet dat er ook ontzettend veel wordt wakker gemaakt. Het vraagt niet alleen fysiek energie, ook mentaal. Het vraagt moed om stukken aan te gaan die je in dit leven tegenhouden om je mooiste leven te leven. Maar uiteindelijk, pel je jezelf als een ui en kom je steeds meer thuis. Ik zou niet anders meer willen. Want het licht wat volgt is zo groots en fel dat het al het andere overstijgt...the best view comes after the hardest climbs ;-)


‘The shadow is the greatest teacher for how to come to the light’.


Liefs Jess,


864 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page