top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Met welke intentie leef jij?

Van de week kwam ik tot een groot inzicht dat we met verschillende soorten energieën te maken hebben. Je hebt bijvoorbeeld de yang (mannelijke) en yin (vrouwelijke) energie. Beiden zijn nodig, beiden stromen door ons lichaam. Echter, het is wel goed te beseffen wánneer we een energie willen inzetten en ons bewust zijn als er een disbalans heerst.


Dementie

In Enschede heb ik met veel plezier in een verzorgingstehuis gewerkt, met ouderen die kampten met een vorm van dementie. Dementie kan verschillende uitingen hebben. Daarover een andere keer meer. In het verzorgingstehuis heerste een rustige (yin) energie. Wat wel bijzonder is want als je met dementie te maken hebt dan creëert dat juist vaak een onrust in lichaam en geest. Maar juist daarom was het aan ons als verzorgers om de yin energie in huis te stimuleren.


Yang energie

Afgelopen november ben ik met een nieuwe baan gestart bij een kinderdagverblijf waarbij je constant aan staat. Een actie modus. Kindenergie kan zeker fijn zijn. Het maakt je speels, je leeft in het hier en nu en creativiteit wordt aan alle kanten geprikkeld ;-)


Als je snel geprikkeld raakt dan is een werkomgeving waar vooral de yang energie heerst niet helemaal handig. Zo is mijn ervaring. Het vraagt heel veel energie om constant aan te staan. Grenzen bewaken is lastig omdat kinderen ontzettend onvoorspelbaar kunnen zijn en je op de gekste momenten kunnen verrassen! Niks mis mee, als je hier tegenop gewassen bent. Gelukkig is iedereen anders en zijn er genoeg mensen die dit ontzettend leuk vinden.

Massage

In 2020 startte ik met een wellness massage opleiding en kort daarna met een Reiki cursus. Beiden yin energie. Rust, vertraging, verzachting, met aandacht leven en in de basis… lief zijn voor jezelf en je eigen centrum bewaken.

De vraag die dus bij mij naar boven kwam van de week was: wat zijn mijn kernwaarden wat betreft werk en wat kan er nu anders?


Mijn belangrijkste kernwaarden zijn:

– eerlijkheid

– vrijheid

– wijsheid

– aandacht

– onvoorwaardelijkheid

– harmonie

– groei

Jouw kernwaarden weten is belangrijk omdat je deze te allen tijde erbij kunt halen als een situatie niet soepel verloopt. Bijvoorbeeld in een relatie, op het werk, studie of met iets anders. Ligt hetgeen waar je nu mee bezig bent in lijn met jouw kernwaarden? Zo niet, wat kun je hieraan veranderen? Het leven vraagt je constant om te observeren. Waar sta je nu en werkt dit goed voor je? Of neemt het juist energie van je? Ik denk dat vragen stellen aan jezelf en bewust door het leven gaan een paar belangrijke sleutels zijn om een leven te leiden die helemaal in lijn ligt met wat jij belangrijk vindt. Waar je energie van krijgt.


Ik ben benieuwd wat jouw kernwaarden zijn. Deel ze vooral hieronder :-)


Liefs,

Jess


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page