top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Massage praktijk voor baby's en kinderen

Manon en ik hebben elkaar leren kennen tijdens een Wellness massage training voor volwassenen. De klik was er meteen en het leek mij leuk om haar en Just Bee Happy een podium te geven via mijn blog. Ze verteld meer over de kracht van aanraking en deelt een bijzonder massage moment binnen haar praktijk. Ook deelt ze met welke producten ze graag werkt én geeft wat tips voor massages die je zelf thuis kunt doen. Veel lees plezier!


"In het mooie Spierdijk run ik een massagepraktijk speciaal afgestemd op kinderen van 4 tot 18 jaar. Ook geef ik trainingen in babymassage en sta ik in de klas als docente onderlinge kindermassage.


Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met massage. Bij mij is ieder kind welkom en mag het zijn wie het is!"
Vertel iets over jezelf, gezin, hobby


Manon, getrouwd met Tim en twee mooie dochters. IJverige dochters en lekker eigen-wijs ;-)

Ik wandel heel graag en zingen doe ik ook met veel plezier. Ik heb zelfs in een band gezongen op bruiloften en in een restaurant.

Daarnaast ben ik veel bezig met creatieve, nieuwe concepten bedenken. Ik heb teveel ideeën ;-)

Een aantal voorbeelden;

– Online workshops voor massages voor ouder & kind. Hoe een ouder een kind kan masseren.

Just Bee Happy Club


Het idee werd geïnspireerd door een kindje. Hij vertelde mij dat hij lid is van de Donald Duck Club en dat je met een pasje korting én een cadeau op je verjaardag krijgt.

Dit is een mooi concept voor mijn bedrijf... Voordeel? Kortingen voor de massages en producten.

Jaarlijks een groter event zoals een 'pannenkoekenfeest'.

Wat wilde je vroeger worden (als kind)

Juf, kleuterjuf om specifiek te zijn. Wat sprak je daarin aan? --> omringd zijn met kinderen en mijn eigen juf zei dat ze dat wel bij mij vond passen. Met een omweg toch met kinderen gaan werken...


Na school moest ik een opleiding kiezen; Op dat moment reed ik professioneel paarden en de logische stap was een ‘paarden’opleiding doen. Echter, in de paardenwereld kom je moeilijk aan werk. Via een vriend kwam ik terecht op kantoor. Toch was dat niet waar ik blij van werd...en de zoektocht ging verder.

Tijdens al deze (studie en carrière) stappen heb ik met plezier bij een tankstation gewerkt. Daar werkte ik samen met mijn moeder, dat was erg gezellig.


Op een gegeven moment kocht ik – samen met Tim – een eigen café. Dat was pittig en na twee jaar besloten we dat het geen gezond bedrijf was. In de laatste maanden van het runnen van een café én mijn werk bij de tankstation besloot ik de opleiding ‘opvoed en kindercoach’ te starten...en kindermassages! Voor het masseren voelde ik zoveel liefde. Ik zat op mijn plek.

Na verloop van tijd besloten we een huis te kopen mét eigen ruimte!
Wat voor werk doe je?

Op dit moment masseer ik met veel passie kinderen, van alle leeftijden. Daarnaast leer ik nu ook volwassenen masseren.


Waarom ben je ook de volwassen cursus gestart?

Kinderen kunnen alleen in de middag vanwege school en ik vind masseren heel leuk en ik wil hier qua tijd flexibeler in zijn.


Wat is het verschil tussen kinderen en volwassenen?

Kinderen zijn eerlijker en puurder, volwassenen hebben een bepaald verwachtingspatroon.

Volwassenen hebben een bepaald plaatje bij een massage. Kinderen leven meer in het ‘hier en nu’. Dus iets is niet lekker? Dan hoor of zie ik dat meteen. Een kind is veel directer.


Nog iets bijleren?

Aromatherapie & meer coaching voor kinderen, gerichter op zelfvertrouwen bijv. Combi maken met masseren.


Met welke product(en) werk je graag?

Groene Linde. Onder andere de kinderlijn (zie foto).


Wat vind je fijn aan deze producten?

Geen verdienmodel, er is geen piramide systeem. De oliën worden in de keuken gemaakt, een echt familiebedrijf. Eerlijk en puurheid, ook de prijs.


Wat vind je zo leuk aan dit werk?

Verbinden en contact met mensen. Bij de tankstation had ik dit ook...alleen alles was wat negatiever. Je merkt dat de maatschappij harder wordt en mensen op de een of andere manier iets wat onvriendelijker. Misschien omdat de werkdruk hoger ligt en men meer stress ervaart?

En met masseren kun je negatieve gevoelens heel snel ombuigen naar iets positiefs.

Verbinding? Alles wat niet fysiek gebeurd, maar mentaal...


Genieten jouw kinderen ook van een massage?

Jawel, maar toch voelt dat eerder als werk en geeft minder voldoening. Desondanks doe ik het met veel liefde.

Wat is jouw missie?

Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met masseren. Omdat het ondersteuning biedt en oplossingsgericht werkt. Bijdragen aan lichaam en geest.


Heb je een moment tijdens werk die je altijd is bij gebleven omdat het heel bijzonder was?

(Anoniem)

Ik ben aan het wachten en hoor ze buiten aankomen. Kindje schreeuwt en huilt; nee, ik wil niet!

Vader, moeder, nichtje, zusje baby en een overstuur jongetje komen binnen...

Hoe ga ik dit oplossen...? Per direct maak ik een beslissing en vraag iedereen naar buiten te gaan. Behalve moeder en jongetje.

Het regende knetterhard buiten en de hele familie moesten in de auto wachten. Ik moest lullen als brugman :) Want jongetje wilde echt niet. Mijn missie op dat moment: een veilig gevoel creëren.

Op een gegeven moment wilde hij wel liggen, alleen liggen zonder aanraking. Alleen mama mocht hem aanraken. Dus ik begeleidde haar.

En zei hem in zijn oor dat mama er niks van kan...dus mag ik? Jongetje stemt toe. Hij slaapt op een gegeven moment en laat alles, zelf urine, los.

Dit was een heel bijzonder moment voor mij. Hij kon namelijk alles loslaten...

Wat zo jammer is, is dat ik moeder nooit meer terug gezien heb. Waarschijnlijk was de schaamte te groot om terug te komen.

Heb je nog een leuke tip die mensen met kinderen zelf thuis kunnen doen?

- Voorlees verhalen met massage technieken;

- Voetenbadjes met een paar druppeltjes olie.


Waar kunnen mensen jou vinden als ze meer willen weten?

Ook ben ik actief op Facebook.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page