top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Jezelf Holistisch Voeden

Bijgewerkt op: 1 okt. 2020

Er zijn meerdere manieren om je lichaam te voeden, naast eten en drinken. In dit blog laat ik je zien welke voedingsbronnen er nog meer zijn en hoe je hier zelf invloed op hebt.

Stap 1. Met eten en drinken aan de slag (fysiek)

Stap 1.

Dagboek bijhouden. Schrijf daarin wat je eet, hoeveel en hoe vaak.

Schrijf ook op hoe je je na een maaltijd of eetmoment voelt én hoe je stoelgang eruit ziet. Hoe vaak je naar de toilet gaat en hoe je urine of ontlasting eruit ziet geeft veel informatie over de binnenkant. Hier vind je de poepwijzer voor meer informatie.

Stap 2. Het mentale lichaam

Welke overtuigingen/patronen en gewoontes draag je bij je?


We worden van jongs af aan beïnvloed door alles buiten ons. Denk aan je ouders, familie, vrienden, school en werk. Als mensen hun hele leven positieve dingen tegen je gezegd hebben dan sta je anders in het leven dan wanneer je alleen maar negativiteit hebt ervaren. Sommige overtuigen zijn zo hardnekkig dat ze in de weg staan en je klein houden.


Hoe pak je dit dan aan?


Wordt eerst bewust van de overtuigingen die je bij je draagt. Wat levert het je op om de overtuiging te geloven? Vervolgens accepteer je de overtuiging zodat je deze leert los te laten. Door te willen strijden maak het vaak alleen maar groter. Tot slot vervang je de overtuiging met een nieuwe positieve, verruimende overtuiging. Ga naar lifeworkdesign voor een uitgebreide stappenplan.

Stap 3. Emotioneel

Wat zijn emoties? Boosheid, jaloezie, verdriet of gevoelens van minderwaardigheid, eenzaamheid, er alleen voor te staan, niet gezien of gehoord te worden. Angst is de bron van alle emoties.


Angst kan onder andere aangewakkerd worden door veel naar het nieuws te kijken, radio te luisteren, horror films te kijken of je te omringen met mensen die je naar beneden halen. Ofwel energie zuigen in plaats van geven. Maar ook social media is vaak een bron om angst aan te wakkeren. Doordat je jezelf vergelijkt met een ander of door afgestraft te worden zodra je je mening deelt.


Een paar tips om je angstgevoelens te verzachten of te laten verdwijnen; lees inspirerende boeken, neem een abonnement op www.gaia.com, start een leuke cursus, probeer een à twee uur na ontwaken geen social media te kijken, luister fijne muziek of begin de dag met dansen.

Stap 4. Energetische lichaam

Je energetische lichaam staat voor de energie die alles in je fysieke lichaam doet stromen. Dit lichaam is weliswaar niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Emoties zijn bekende bewegingen van energie, net als ademhaling. Het energetische lichaam is niet alleen van binnenin, maar ook van buitenaf merkbaar. Zo is je charisma, ofwel je energetische blauwdruk, ook energie. Je energetische lichaam omvat onder andere de volgende systemen: chakra’s (7 energiecentra), meridianen, aura’s, yin & yang, hartcoherentie, hersengolfcoherentie en het hara punt (het heilige gebied rond je navel). Hoewel het energetische lichaam vaak valt binnen het werkveld van de alternatieve geneeskunde houden bijvoorbeeld ook endocrinologen en neurologen zich bezig met het energetische lichaam, zij het op biochemisch niveau. Bron

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page