top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Intuïtie, masseren en tantra

Gevoelig ben ik altijd al wel geweest maar de afgelopen jaren ben ik in een soort sneltrein gekomen waarbij mijn sensitiviteit zich nóg meer laat zien. Ik merk het in mijn werk, in het dagelijks leven maar ook met activiteiten. Daar waar ik altijd voorop stond om in een achtbaan te klimmen zit ik nu met een boekje beneden te wachten tot mijn vrienden een ritje gemaakt hebben.


Om mij heen zie ik kinderen die hier ook kennis mee maken. Ze zijn gevoeliger voor voedsel, voor prikkels van buitenaf, vaker moe en worden al snel bestempeld met een label.Koken en zintuigen prikkelen

Het koken was voor mij altijd een fijne manier om met een bepaald soort gevoeligheid bezig te zijn. Een beetje van dit een beetje van dat in een gerecht. Proeven, ruiken en kijken. Zintuigen prikkelen en de creativiteit laten stromen. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom bakken niet aan mij besteed is. Meten, wegen…of werken volgens een vast recept haha. Nee, ik wil gaandeweg op mijn zintuigen kunnen vertrouwen om een lekker en mooi uitziend gerecht te kunnen neerzetten.


Intuïtie

Niet alleen koken maar ook dansen bracht mij dichterbij mijn gevoel. Het leerde me verbinden met mijzelf en een ander. Ik heb veel verschillende soorten dans gedaan in mijn leven maar Kizomba bracht mij het meest in verbinding met mijn lichaam. Op veel van mijn foto’s waarop ik dans zie je mij dan ook met gesloten ogen, zodat ik volledig aanwezig kan zijn met mijn lichaam en uit het hoofd klim.


Na het koken kwam ik in de wereld van masseren terecht waar ik nog meer ging fine tunen op mijn gevoel. Ik leerde mijn lichaam en die van een ander beter te lezen. Om mijn eigen energie te beschermen en die van een ander te voeden zonder mijn eigen energie weg te geven. Ook leerde ik welke cliënten bij mij passen en keuzes te maken wie ik wel of niet behandel. Mijn intuïtie is daardoor nog sterker geworden, ook door het werken met Reiki en werken met verschillende sjamanistische rituelen. Ik laat mij niet meer leiden door de gedachte van 'geld verdienen' maar meer hoe ik me voel en waar word ik blij van.


Ik ben een pleaser

Als ik mijn patronen, overtuigingen en gedragingen observeer van de afgelopen jaren dan zie ik dat ik graag in dienst sta van een ander. Verzorgend en in sommige gevallen willen pleasen. Laatst zei een vriendin “je bent altijd zo meegaand in relaties”. En dat klopt ook wel. Ik vind snel iets prima en wil graag de harmonie bewaren. Echter, ik vraag me af of veel van die beslissingen en keuzes wel authentiek waren. En ik weet wel waar dit deels vandaan komt. Het is gedrag wat ik als kind heb aangenomen. Met de gedachte: als ik nu leuk en lief doe dan hoor ik erbij of dan krijg ik aandacht.


Tantra en Massage opleiding voor vrouwen

Daarom heb ik besloten om in oktober te starten met de opleiding Tantra & Massage, met een vrouwengroep.


Holos over de opleiding:

"Vanuit de Holos visie én vanuit de tantrische levenshouding, zeggen we ‘ja’ tegen alles wat zich laat zien, én tegen alles wat nog niet gezien wil worden of lastig en pijnlijk is. Door een open, vriendelijke nieuwsgierigheid naar jouw binnenwereld, kunnen vastzittende stukken weer gaan stromen. Gevoelens van verlegenheid, schaamte, boosheid, verlangen, sensualiteit, tederheid, stilte en plezier krijgen weer ruimte."


Het is een cadeau aan mijzelf om weer te herontdekken wat ik fijn vind, waar mijn grenzen liggen en waar ik afscheid van wil nemen (patronen, overtuigingen en gedrag). Het is tijd om in dienst te gaan staan van mijzelf. Want als ik weet wat ik wil en fijn vind dan kan ik dit ook beter naar buiten communiceren.


Het werk wat ik doe gaat zoveel dieper dan alleen ontspanning brengen. Het vraagt om overgave, een veilige ruimte creëren en blokkades ruimte geven. En een massage is nooit eenzijdig, het is een uitwisseling waarbij je van elkaar mag leren.


Liefs, Jess
110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page