top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Het Element Aarde

Het element aarde staat onder andere voor stabiliteit, structuur, stevigheid en kracht. Aarde is de vaste materie, met name de botten, in ons. Maar aarde is ook het doen, je handelen en je ritme en structuur. Aarde is alles dat vast is. Elke vorm van regelmaat, duidelijkheid en discipline hoort erbij. Dit element is verantwoordelijk voor de productie van 60% van je energie. In de Traditionele Chinese Geneeskunde zeggen ze “alles is te genezen als het Aarde element maar goed functioneert”. Het is dus je grootste kans op meer energie.Gevoed worden en genieten. Het zijn twee begrippen die bij het element Aarde horen.

Voor de mens heeft aarde te maken met geestelijke en lichamelijke voeding.

Aarde brengt ons voedsel. Denk aan de aardse groenten als wortelen, rode bieten, pastinaak en pompoen. Denk aan soepen maar ook kaneel en gember zijn verwarmend. Klik hier voor een heerlijk verwarmend recept.


Aarde heeft een uitstekend oog voor de concrete werkelijkheid. Aarde krijgt juist zekerheid door zich te oriënteren op alles wat met de zintuigen waarneembaar is. Aarde moet altijd wennen aan nieuwe dingen: hij moet ze eerst een vaste plaats in zijn leven geven. Als je goed ‘geaard’ bent, sta je stevig in je schoenen en voel je je sterk en evenwichtig.


Hoe breng je het element ‘aarde’ binnen jouw lichaam weer in balans?

- Voeding

- Lichaamsbeweging

- Mindfulness oefeningen

- Creativiteit, creatief bezig zijn zoals dansen, schilderen, tekenen en koken

- Met je handen en voeten in de aarde (tuinieren, wandelen etc.)


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page