top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Fuck it, fuck it, fuck it

Bijgewerkt op: 3 jun. 2021


Graag vertel ik je meer over een danscoaching sessie die ik een paar weken geleden als cadeau gekregen heb. Over mijn inzichten en ik deel tips met betrekking tot grenzen leren kennen en durven aangeven, meer naar je intuïtie leren luisteren én wat zelfvertrouwen voor mij betekent. Met dansen en muziek kom ik makkelijker bij mijn gevoelens. Het thema was dit keer: zelfvertrouwen.Zelfvertrouwen hebben’, wat bedoel ik daar eigenlijk mee?


In jezelf geloven? Vertrouwen en bouwen op jezelf? Een gevoel van eigenwaarde hebben?


Wat ik zelf voel bij het woord zelfvertrouwen is voornamelijk het gevoel hebben dat ik mijzelf kan vertrouwen én een gevoel van eigenwaarde ervaar. Met op mijzelf vertrouwen bedoel ik; ik ken mijn grenzen en weet deze aan te geven, ik vertrouw op mijn intuïtie én ik kan vanuit vertrouwen loslaten wanneer dat nodig is, wetende dat het hoe dan ook goed komt (soms met vallen en opstaan). Maar ook: ‘ik ben goed zoals ik ben’.


Door verschillende gebeurtenissen – al van kleins af aan – ben ik wat minder in mijn eigen kunnen gaan geloven. Ook qua uiterlijk heeft het een tijd geduurd om acceptatie te voelen over mijn lichaam.


Grenzen aangeven

Mijn grenzen leren kennen en ook durven uit te spreken heb ik vooral geleerd binnen relaties en op de werkvloer. Als ik nu mijn grens wil aangeven probeer ik dicht bij mijzelf te blijven door niet in de aanval te treden naar een ander. Ik spreek vanuit mijn eigen ervaring en het gevoel wat aangewakkerd wordt en wat het gedrag of een situatie met mij doet. Dus bijvoorbeeld: ik voel me daar onrustig door want…


Door je grenzen aan te geven leer je anderen hoe ze met je om moeten gaan. Maar ook heb ik geleerd wanneer iets genoeg is en ik gas mag terug nemen (bijvoorbeeld als ik te hard en veel werk).
Intuïtie


Vertrouwen op mijn intuïtie is nog wel eens een uitdaging. Er zijn verschillende stemmen in mijn hoofd aanwezig. Soms kan het lastig zijn voor mij om onderscheid te maken tussen het ego, trauma’s uit het verleden en de innerlijke stem die mij in de juiste richting probeert te sturen. Wat mij helpt is om in ieder geval niet vanuit een heftige emotie te reageren of een keus te maken. Een nachtje erover slapen kan hierbij goed helpen. Vervolgens zoek ik de stilte op, dit doe ik soms met een meditatiesessie of wanneer ik mijzelf met reiki behandel. Dansen is ook een mooie vorm om dieper in mijn lijf te zakken. De ego herken ik vaak wanneer ik veel angst voel, dan weet ik dat het meestal niet mijn innerlijke stem is die spreekt. Die spreekt namelijk op een liefdevolle manier.


Tijdens de danscoaching kwam naar voren dat ik graag met mijn ogen dicht dans en ik merkte dat ik het toch wel lastig vond om ‘bekeken’ te worden. Na dit uitgesproken te hebben kwam de zin: fuck it fuck it fuck it, naar boven. Dat is namelijk wat ik zo graag wil voelen in sommige situaties… fuck it wat anderen van mij denken, fuck it wanneer ik een keus voor mijzelf maak waar misschien niet iedereen tevreden mee is. Het voelde heel krachtig en het dansen ging daarna zoveel beter. Uiteraard is deze ‘fuck it’ liefdevol bedoeld en nodig om in mijn eigen kracht te staan.


Voor danscoaching kan ik Janneke Bexkens aanraden en reiki bij Taco Arends.

Danscoaching: Janneke Bexkens https://www.jannekebexkens.com/

Reiki cursus: Taco Arends Being2Being (website volgt, als je in contact wil komen kun je mij een bericht sturen).Blogger & Oprichter

Jessica Young - Young Moments33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page