top of page
Zoeken
  • Jessica Young

Edelstenen onder de loep

Edelstenen zijn prachtige mineralen. Elke edelsteen heeft een andere hardheid, waarvan de diamant de hardste edelsteen is en het meest waardevol. In dit blog vertel ik je meer welke stenen kunnen ondersteunen bij het verkrijgen van meer rust en het ondersteunen bij boosheid en angst.Innerlijke rust - Bergkristal

Bergkristal, een fijne steen om in te zetten wanneer je snel energie van anderen overneemt. Maar ook een steen die je de kracht geeft om in je eigen energie te blijven. Misschien ken je het wel. Je loopt door een druk bezochte winkelcentrum en komt ‘leeg’ thuis. Je hebt niet veel bijzonders gedaan dan wat winkels bezoeken maar voelt je erg futloos bij thuiskomst. Bergkristal kan je helpen met het afbakenen van andermans energieën en brengt je lichaam in balans.


De steen bezit een enorme pure energie en helpt je om helder na te denken, om dingen vanuit een hoger perspectief te bekijken.


Boosheid – Apatiet

Apatiet komt van het Griekse woord ‘apatao’, wat ‘ik bedrieg’ betekent.


De apatiet kun je ook op chakra niveau inzetten. Daarbij gebruik je de kleuren:

- Groen, blauw (en blauwgroen) voor keel en hartchakra

- Roze voor het hartchakra

- Geel voor de zonnevlecht en heiligbeenchakra

- Zwart werkt in op de basischakra en aardechakra


Apatiet kun je daarnaast ook goed inzetten als je piekeren, boosheid en agressiviteit wilt verminderen. Bij een slecht humeur doet de steen ook wonderen!


Het mineraal een belangrijk bestanddeel is van menselijke botten en tanden, en belangrijk is voor onze stofwisseling. Voor klachten aangaande botten, gewrichten en gebit kun je apatiet therapeutisch inzetten.


Angst – Lithiumkwarts

Lithiumkwarts is bergkristal met paarse, roze of grijze insluitsels van lithium. Lithiumkwarts kun je voor verschillende doeleinden inzetten. Hieronder een paar voorbeelden:


- Natuurlijk antidepressivum;

- Stemmingsstabilisator;

- Helpt spanningen, angsten en stress of zorgen te verminderen;

- Helpt bij slaapproblemen;


De steen helpt ook je derde oog te openen waarna je meer innerlijke beelden kunt krijgen en hogere bewustzijnstoestanden kunt bereiken.


Websites voor het vinden van kwalitatief goede stenen:

https://www.spiritualgarden.nl/ - prijzig maar geeft goede uitleg over de werking35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page