top of page
Zoeken
  • Jessica Young

De magische kracht van Reiki

Reiki is het Japanse woord voor 'universele levensenergie'.


Rei betekent universeel of goddelijk en ki betekent levensenergie. Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Naarmate je meer en meer oefent en jezelf (en anderen) behandeld, zul je merken dat je bewustzijn flink toeneemt. Je zult de Reiki energie meer en meer ervaren zodat je steeds dieper kunt helen.


Tijdens een behandeling geef ik mijzelf (of een ander) energie door via mijn handen. De Reiki energie laat ik door mijn handen stromen, wanneer ik ze op bepaalde delen van mijn lichaam leg. Wat ik ervaar is elke keer weer verschillend. Wat ik of een ander kan voelen is warmte, kou, euforie, verdriet, boosheid, levenslust, tinteling, kriebels, jeuk maar soms ook pijn. Pijn is een signaal van het lichaam dat er 'iets' aan de hand is en een heel mooi mechanisme van het lichaam. Voor een ander dien ik als kanaal die Reiki energie doorgeeft. Gisteren was een bijzondere dag en ik kijk uit naar Reiki 2♡

Gisteren een bijzondere reiki behandeling mogen geven bij iemand in mijn omgeving die ziek op bed ligt. Een vrouw van in de 80 jaar waar ik een hele bijzondere band mee heb. Ze kan zich niet meer met woorden uitdrukken, praten gaat niet meer. Zo heb ik haar ook ontmoet. Maar wat wij wel samen kunnen is spreken met onze ogen. En ze was - toen ze nog kon lopen - ook gek op dansen. Gekke bekken trekken, kusjes op mijn wang en een klap op mijn bil als ik haar niet genoeg aandacht geef, doen mij altijd glimlachen. Via haar buik - die nu veel pijn doet - heb ik gisteren reiki gegeven en een paar seconden nadat ik mijn hand neer had gelegd, legde ze die van haar erbovenop. Alsof ze mij voelde en wist wat mijn intentie was. Haar verzachting brengen. Ik ben zo intens dankbaar hiervoor. Hier draait het voor mij om, elkaar helpen, verzorgen en iemand wat licht brengen die het moeilijk heeft Ook dankbaar dat de familie instemde, mooi dat ze hiervoor openstaan.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page